Avem 27 vizitatori și nici un membru online

Luni 10 Decembrie 2018

imageResize''Miercuri a fost o reuniune informală la Ministerul Tineretului și Sportului la care au fost chemate toate federațiile de karate care există la ora actuală la noi. Joi a fost o ședință cu federațiile de arte marțiale. Reprezentanții Ministerul Tineretului și Sportului au comunicat viziunea MTS construită pe propunerea înaintată de mine. Desigur, nu toată lumea dorește această unificare. Sunt federații care nu vor. Știu ele pentru ce. Important este că nu există un curs înapoi. Sunt doar câteva adaptări. Am dat un plan de management pentru karate. Acum, cei de la MST pun într-un cadru legal propunerea făcută de echipa noastră'', a declarat Băroiu pentru AGERPRES.

Președintele FRK a subliniat că ''Nu ne mai putem întoarce la 7 federații de karate. Cine dorește să aibă federația lui, foarte bine, nu îl desființează nimeni, dar va rămâne privat. Dacă dorești să fii finanțat de către stat, prin intermediul Ministerul Tineretului și Sportului, trebuie să aparțină federației unice de karate''.

Lucian Băroiu a încercat să explice rolul sportului pe care îl promovează: ''Dacă la fotbal duci copilul într-o echipă, devine profesionist și trăiește din asta, la karate sunt două opțiuni. În prima, este sportul de performanță, unde tânărul poate merge până la nivelul de campion european sau mondial, se realizează pe viitor legat de karate, devine antrenor, instructor, deschide un club, care îi poate asigura existența. Dar mai este și varianta a doua, ce poate face acest sport pentru el, pentru sănătate, pentru viață, îi modelează corpul și caracterul. Este deci clar că în karate sunt două direcții între care părintele cu un copil de 6-7 ani poate să opteze. Părintele poate să ducă pe copil la karate nu să devină campion, ci să își modeleze viitorul din punct de vedere fizic și psihic. Eu am un băiat care face în februarie vârsta de 21 de ani. El face karate de la 4 ani. Acum este student la cibernetică. Face sport de înaltă performanță în karate, dar face înaltă performanță și la învățătură. Nu este adevărată zicala, că dacă faci sport, nu ai timp să înveți. Este total greșit''.

Lucian Băroiu a mai precizat că ''la ora actuală în România sportul de karate este prea ieftin pentru valoarea lui. Părinții care înscriu copiii la karate doresc maxim, dar să plătească puțin''.

Președintele FRK a apreciat că este extraordinar de puțin să plătești între 50 și 80 de lei pe lună pentru un lucru care îți modelează copilul și consideră că pe viitor karate va deveni un sport de elită. ''Instructorii se chinuie să existe și să susțină sălile de antrenament. În viitor vrem să ducem o politică pentru a face populația să înțeleagă că în karate este un mod de educație, nu neapărat de a ne bate. Trebuie să dispară sintagma—autoapărare. Karate este o parte din artele marțiale care în primul rând îți educă copilul. Iar atunci când se face educație, trebuie să și plătești'', a conchis Băroiu.AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea)

Publicitate