Avem 101 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

benetelloLa patru zile dupa ce a fost ales in unanimitate de voturi noul sef al FR Karate, Lucian Baroiu a fost prezent in studiourile Sport Total FM, in emisiunea “Sport Arena” moderata de Narcis Drejan si Cristian Manea!

Oficialul a discutat impreuna cu moderatorii, dar si cu iubitorii sportului de contact, despre cum au decurs alegerile de la federatie, dar si despre planurile de viitor pe care le are pentru sportivii iubitori de karate.

Seful FR Karate, Lucian Baroiu s-a retras din activitatea competitionala in anul 2005, la varsta de 35 ani!

“Lucian Baroiu este un om care a cautat modestia in artele martiale. a sosit iata momentul in care vrea sa detin ao functie. un copil care a plecat in ’87 cu un kimono uzat si usor usor a ajuns azi sa fie presedintele FR de Karate.

Ma antrenam undeva in Berceni, aveam 14 ani si o luna cand m-am inscris la maestru Mircea Ungureanu.

La vremea aceea era o intelegere intre antrenorii de judo si karate. Foarte multi antrenori din vremea aceea erau proveniti din judo. Era o legatura umana, se ajutau intre ei. Cei de la judo ne dadeau si kimonouri pe la noi, desi este o diferenta intre kimonourile de judo si karate. Faceam karate mascat. Daca cineva reusea sa adune o echipa mai mare de practicanti, acestia erau un potential pericol pentru partid. Era o poezie pe care securitatea o folosea ca sa obtina interezicerea. Lucram in semiintuneric ca sa nu fim descoperiti. Era disciplina se respecta ierarhia. Am descoperit frumusetea acestui sport si asa m-am indragostit de karate.

Sunt vreo 7 federatii recunoscute, dar sunt si multe organizatii particulare.

Este un sport de masa, este gandit ca si sport de masa datorita faptului ca nu este obligatoriu sa il practici ca sport de performanta, poti face karate doar pentru sanatate.

Noi suntem romani. Daca nu am face asa nu am mai fi noi, am deveni nemti. Noi ne comlicam existanta tocmai din cauza pasiunilor pe care la avem nativ. Fiecare vrem sa avem jucaria noastra. Speculand hibele din lege, au inceput sa-si inventeze fiecare federatia lui.

La sporturile de contact sunt sporturi de alta orgine. Nu imi propun sa leg Kick-Boxing. Eu imi propun sa unesc stilurile Karate-do, recunoscute de Federatia Mondiala de Karate”.

Publicitate