Avem 25 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018


Culorile alb şi negru se întîlnesc foarte rar în natură în starea sa originală. Culoarea albă reflectă undele de lumină ce conţine întreg spectru, astfel o centură de culoare albă poate fi corelată cu nou veniţii. Tot ceea ce visezi, toate speranţele sunt ascunse în interiorul tău, trebuie doar să le găseşti în tine.

Alb-simbolul purităţii şi a potenţialului ascuns, începătorul nu ştie nimic despre karate, nu are nici o experienţă. Singurul lucru pe care îl deţine-dorinţa de a merge mai departe , prin voinţă şi perseverenţă se poate transforma. El (ucenicul) arată ca o foaie de hîrtie goală pe care maestrul începe să scrie primul său .......
Primul centură este cea mai importantă, absoarbeţi ca un burete, aflănd regulile, conceptele mecanismul mişcărilor. De eforturile depuse de voi, străduinţa, concentrarea în timpul învătăturii din perioada incipentă depinde tot parcursul dumneavoastră în karate. Sarcina primordială din această perioadă este învăţarea filozofiei karate, tehnicile de bază, să se obişnuiască cu frecventarea regulată a sesiunilor de înstruire. Chiar dacă ceva nu funcţionează, nicidecum nu trebuie să renunţaţi. Trebuie să învăţaţi a depăşi durerea si oboseala, nu acceptaţi nici cele mai mici concesii.

Centura galbenă-Nivelul de aprobare.Semnifică-soarele răsare ( rising sun).
Centura galbenă apariţia primiilor germeni de la lumina dătătoare de viaţă a soarelui.
Răsăritul de soare în inima unui discipol înseamnă înflorire spirituală, pregătit de etapele anterioare a antrenamentelor şi educaţie spirituală. La acesastă etapă elevul înţelege ca principala forţă, energia de impact a loviturilor cu mîinele, sau cu picioarele nu vine de la pumni sau partea inferioară a piciorului, ci din punctul localizat la nivelul abdomenului, tandem. Cel mai important lucru este să investeşti într-o lovitură toată greutatea corpului tău. Dar este necesar să se menţină o formă fizică adecvată, pentru că chiar dacă veţi învăţa să loviţi prin tandem, o mană slabă se va rupe la contactul cu inamicul.
Pînă la acest nivel sa pus accentul pe aptitudini fizice-echilibru, stabilitate, coordonare, arsenalul tehnic. Centura galbenă presupune o conştientizare serioasă în ceia ce priveşte aspectele psihologice a antrenamentelor percepţia, conştientizarea, afirmarea.
La nivelul 6-5 kyu trebuie să se înţeleagă că mintea conduce corpul.
Centura galbenă-acesta este ultimul nivel pentru începători.

Orange belt-nivelul stabilităţii
Simbolizează licărirea primelor zori în cerul din noapte.
De la primul antrenament centura nu mai este deja albă, ea absoarbe sudoare şi praf, îşi pierde culoare iniţială de aici începe drumul lung ce duce spre tine (autocunoaştere). „Cunoaşte-te pe tine, vei cunoaşte universul”. După cîteva luni de antrenamente centura ucenicului devine mai întunecată. În acest moment el se pregăteşte să ia examenul la centura orange, începi să realizezi că prin prisma antrenamentelor de karate antrenezi nu numai trupul dar şi conştiinţa. Un fundament solid este de o importanţă vitală pentru a atinge înăţimi mari. Pînă la momentul examinării sunt stabilite deja obicieiurile de bază, o condiţie fizică bună. Un bărbat începe o nouă etapă a vieţii împletită cu obiective ce trebuie atinse, unde trebuie sa dai dovadă de perseverenţă şi curaj. Centura orange este entuziasmul de la antrenamente, pentru a păstra visul unui viitor mare.

Centura verde –nivelul emoţional. Sensibilităţii.
Culoarea simbolizează o floare ce a înflorit.
Este nivelul exprimării elanulul creator, prima manifestare a cunoştinţelor şi a abilităţilor. Sarcina primordială este de a găsi pacea interioară, te învaţă să accepţi pe ceilalţi aşa cum sunt, devii mai atent la alţii. El înţelege ca forţa fără înţelepciune şi compasiune este distructivă, periculoasă şi violentă. Omul-karate nu trebuie sa fie indiferent de soarta altor persoane.
La acest nivel trebuie să se studieze serios filozofia şi istoria karate, să se înţeleagă elementele de bază ale fizilologiei umane, tehnicile de respiraţie corecte, precum şi înbunătăţirea arsenalului tehnic. Aici se învaţă a combina tehnica, viteza şi puterea. Ar trebui să se acorde o atenţie cuvenită forţei, karate shotokan este un stil external, forţa joacă un rol important. De asemenea este important să se anticipeze intenţiile inamicului, echilibrul său, respiraţia. Să se folosească tehnicile optimale pentru a produce efectul maxim. Apar primele sclipiri, a stării no mind, cunoscută sub numele „zanshin” atunci cînd corpul funcţioneză perfect, fără nici un efort conştient. Mai mult timp trebuie să se acorde sparring-ului. Necesar pentru a dezvolta curajul, detaşarea în luptă, arta de a ascunde emoţiile, durerea, o armă importantă în arsenalul fiecărui soldat, la fel ca în karate şi în viaţă.

Blue Belt-nivelul de volatilitate, capacitatea de a se adapta.
Simbolizează culoare cerului înainte de răsăritul soarelui.
Principalul obiectiv la acestă etapă este de a căpăta abilitatea de a te adapta şi dea reacţiona flexibil la tot ce se întîmplă în jurul tău. Cel mai bun mod de a atinge aceste obiective este jiu kumite.(luptă liberă).
Încep să apară primele abilităţi tactice, coinştientizezi modul cel mai bun pentru a combina punctele lor forte si punctele slabe. În acest răstimp însuşeşti terminologia, loviturile de bază: block-uri, stances.
Toate acestea vă va permite să vedeţi tot arsenalul nu ca un set de elemente separate, ci ca un tot întreg.
Dar, mai presus ca toate centura albastră învaţă să vă depăşiţi dorinţa de „ a nu merge la antrenamente azi, o voi face-o mîine”, aceste perioade apar des pe parcursul vieţii, şi este important să le depăşim.

Centura maro (2 kyu), nivelul creativ.

Culoarea copacului, pămintului- maturitatea simbolizează.
La acet nivel forţa, tehnicul, conştiinţa tind spre perfecţiune. La pregătirea pentru nivelul de maestru se cer un şir de cerinţe: să poată desfăşura antrenamente, explica kihon-ul. Una din cele mai importante abilităţi este de a fi creativ. Avînd în vedere caracteristicile tale psiho-fizice trebuie să elaborezi şi să implimentezi propriul set celor mai eficiente tehnici pentru atingerea rezultatului. De asemenea , un punct important este kata.
Una din cele mai importante modalităţi de a identifica punctele slabe, punctele forte , în scopul de a înbunătăţi tehnicile - sunt turneele.

Black-Belt-nivelul măestriei.


Culoarea neagră absoarbe toate culorile, aşa că în mod tradiţional este considerată un simbol al înţelepciunii.

Pasul de la maro la centura neagră -sunt una din cele mai notorii momente din viaţa fiecărui adept al artelor marţiale. Acesta este obiectivul suprem a fiecărui, dar nu toţi reuşesc, cerinţele sunt dea dreptul istovitoare. Care deja au obţinut acest grad nau dreptul să se oprească, crezînd ca acum au realizat totul. Trebuie să continuăm neapărat să ne antrenăm, şi apoi după un timp centura neagră va începe să se deteriorizeze, revenind la culoarea albă iniţială. Expertul din nou va deveni student, dar pe un alt făgaş.
Instrumentul primordial la acest nivel este arta profundei cercetări de sine. Analizaţi-vă mintea, gîndurile, acestea corespund oare nivelului black belt? Aceiaşi auto-examinare este necesară şi în procesul de formare, mai ales-în sparring. De ce am pierdut lupta? Cum să realizezi cel mai eficent tehnica?
Pornind de la acest nivel, sunteţi responsabili pentru tot ceea ce vi se întîmplă la antrenamente.
Depune eforturi pentru a creşte, a progresa. Nu aştepta comenzi de la antrenori.
Învaţă să iubeşti pe toţi asemeni ţie, caută, vezi bunul din inima fiecăruia.

Publicitate