Avem 41 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

Pentru fiecare dintre noi, Karate inseamna cu totul altceva, depinde din ce punct de vedere privim. Intreband copiii vor spune tot felul de povesti fabuloase, cu oameni care fac salturi fenomenale peste tot felul de obstacole, cu tehnici de o viteza iesita din comun, daca mergem la cei care folosesc frecvent termenul de "karatist" vom obseva ca sunt total impotriva acestei arte, pe care ei o percep ca pe o incurajare a violentei;  unii considera ca este un "sport pe val" din care iese ceva "material" daca sti sa dai cu pumnul sau cu piciorul; si mai sunt si cei care intr-adevar practica aceasta arta, care intr-adevar o inteleg, care stiu ca inseamna  - mult mai mult decat – bataie - .
Karate inseamna disciplina, inseamna educatie dar mai presus de toate Karate inseamna respect, si acest lucru s-ar observa foarte usor inca de la intrarea unui necunoscator intr-un do-jo. Totul incepe si se termina cu salutul. Vom saluta ori de cate ori intram sau iesim din Do-jo – pentru a arata respectul ce il avem fata de locul unde vrem sa ne desfasuram antrenamentul – vom saluta persoana care ne indruma antrenamentele  si nu in ultimul rand vom saluta adversarul, fata de care avem acelasi respect ce il avem si fata de propria persoana.
Karate este mai mult decat un sport, e un mod de a trai in armonie cu cei din jurul tau, cu tine insuti; in Karate inveti ca a fi tolerant este o virtute si nicidecum un defect de pe urma caruia pot profita ceilalti, este calitatea ce o poti folosi cu succes impotriva ignorantei.

Publicitate