Avem 72 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

armonizarea.jpg Procesul de învăţare a kumite-ului în karate Shotokan poate fi o cale lungă şi dificilă. De obicei, un practicant începe prin învăţarea kihonului parte introductivă in stilul shotokan, cum ar fi pumni, blocuri şi lovituri şi apoi de bază, urmat de exerciţiile cu partener, cum ar fi Kumite gohon (cinci-pasi cu partener) şi Kumite Sanbon (în trei etape cu partener), la nivel de început şi apoi kihon-Ippon kumite (un atac de baza cu partener), la nivel intermediar.

Până în momentul în care studentul a ajuns la nivelul de centura maro destul de avansat pentru a trece la jyu-Ippon kumite (un pas liber ). Deci, în esenţă, primi doi ani de practica a karate-ului sunt axati pe învăţare , o bună înţelegere a tehnicii de bază şi modul în care aceste tehnici pot fi folosite împotriva unui adversar.

Multi dintre instructori introduc Kumite jiyu (liber), în mijlocul perioadei de invatare a tehnicicilor de baza pentru a rupe monotonia.Cred că aceasta este o idee bună în special la nivelurile intermediare de 6-4 kyu. . Eu cred că au o mare valoare în mod sistematic, introducerea exercitiilor cu partener prin secvente stabilite , dar este, de asemenea, important să se încurajeze libertatea de circulaţie şi creativitatea prin lupta libera.

Dacă ne uităm la metodele de formare pe care stilul Shotokan le ofera putem vedea că Kumite gohon ,Sanbon Kumite sunt, în esenţă, exerciţii cu partener care se concentrează pe repetarea unor tehnici ofensive şi defensive. Kihon-Ippon kumite ofera aplicatii diferite a tehnicilor de bază şi scoate în evidenţă "o sansa", mentalitatea şi importanţa contra-atacurilor sub stres. Jiyu-Ippon kumite si-Ippon kihon kumite trec la un nivel urmator, prin introducerea conceptelor de la distanţă, timp, raza de acţiune şi elemente surpriză. Acest articol presupune că cititorul stăpâneşte deja tehnica de bază, printr-o înţelegere mai profundă a ceea ce Hirokazu Kanazawa, numeste în continuare "armonia cu adversarul tău." . Potrivit Kanazawa-Sensei, în cazul în care aveţi posibilitatea să va armonizati cu adversarul nu veti pierde nici o întîlnire, fizica sau verbala. La cel mai înalt nivel de acest concept, înseamnă că nu veţi fi atras într-o întâlnire, în primul rând pentru că veti fi capabil să cititi intenţiile adversarului şi orice ostilitate şi conflictele care pot apărea. Din punctul de vedere al practicii reale Kumite, există câteva concepte-cheie pentru al înţelege. În cadrul categoriei de ansamblu a armoniei cu adversarul tău, există trei sub-categorii de strategie defensivă. Acestea sunt numite ‘contra atac’, ‘atac in acelasi timp’ şi ‘pre-atac preventiv.’

Prima dintre strategii (contra atac) este cea mai uşoară, atât pentru a o înţelege şi, de asemenea, cea mai uşoară pentru a o executa din punctul de vedere al practicantului. Atacatorul loveste .iar oponentul va folosi unul din blocaje urmat de un contra-atac. Aceasta este cea mai uşoară formă de strategie de aparare cu toate ca si aici va trebuii sa iesi din calea adversarului , sa utilizezi un bloc adecvat si apoi sa contra-ataci .

Strategia a doua, (atac in acelasi timp) este mult mai eficientă, dar este, prin urmare, mai dificil de executat. Această strategie este în cazul în care apararea iti da posibilitatea de a vedea atacul, la punctul în care atacatorul este in desfasurare. De exemplu, atacatorul vine cu o lovitura de pumn .Aparatorul, văzând atacul, rezistă reacţiei naturale de mişcare înapoi, si in timp ce adveresarul inainteaza cu tehnica muta capul si in perfecta sincronizare cu el contra-ataca cu pumnul.Dezavantaj al acestui tip de aparare este că aveti nevoie de viteza superioara, timp si capacitate tehnica superioara adversarului. Atunci când vă întâlni cu un adversar superior vei vedea rapid ca ideile si strategiile tale nu vor mai functiona.

Strategia finală de armonizare cu adversarul tau este numita "Sen no sen," care ar putea fi tradus ca "pre-atac preventiv" sau "atac in avans". Uneori, acţiunile adversarului necesită acţiune imediată din partea dvs., fără nici un gând prealabil. Acesta inseamna că sunteţi capabili de a "citii" adversarul , simţul si intenţiile ne recomandată sa reactionam, atât preventiv cat şi în mod corespunzător. Acest lucru este "Sen no sen". Deci, din nou în dojo acest lucru este caracterizat de acel moment între doi oponenţi atunci când unul este pe cale să se atingă, dar atacul nu sa întâmplat încă. Acest moment este uneori denumit "decalaj" dintre intenţie şi acţiune. Treaba ta este de a utiliza (lectura adversarului), precum şi să iei măsuri decisive şi imediate înainte ca adversarul tau sa fie în măsură să si urmeze strategia . Dacă realizati corect chiar nu conteaza ce tehnici precise va utiliza pentru că dacă le incearca în fracţiune de secundă in care ti se creaza oportunitatea, adversarul tau va fi complet copleşit şi a învins.

Când au toate strategiile de mai sus defensive în arsenalul dvs. de kumite sunteţi pe cale de a fi capabil de a va armoniza deplin cu adversarul. Încă o dată obiectivul dvs. final este de a evita conflictele cu potenţial dăunător cât mai mult posibil, dar în momentele în care o acţiune decisivă este necesară, exerciţiile de kumite ar trebui în mod natural sa va ofere un avantaj . Diferenţa va fi ca reactiile de kumite v-ar putea chiar salva viata .


Publicitate