Avem 94 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

ninja.jpg Imposibil de patruns in iarna incremenita si cetoasa a veacului al 12- lea japonez, cand legenda luptatorilor in negru a inceput sa circule . In mod sigur , in acea vreme insula Honshu gazduia un miracol .Prin influenta calugarilor chinezi alungati de represiunea dinastiei Tang , in padurile insulei se formeaza mici scoli de lupta (ryu) care nu se bazau pe arme si forta , ci pe inteligenta si putere spirituala . Viata era luata de la capat , scuturata de praf ca o carpa folosita aiurea si transformata in ceva necunoscut, magic , surprinzator. Societatea cu Ierarhiile , conflictele si spaimele ei era lasata dincolo . In imediata apropiere a tanarului luptator se afla direct Universul , echilibrul Yin -Yang , balansul clipei intre viata si moarte.

Si, mai ales , noaptea. Omul ninja invata, dureros, sa devina o umbra in noapte . Un anonim. El dobandea forta si linistea intunericului .

Din scolile Ninjutsu care au aparut prin timp azi ( de fapt singura cunoscuta este Togakure Ryu ) se pot afla nenumarate tehnici de lupta . De asemenea , ca intr-un muzeu al incredibilului medieval , se pot vedea cele mai ciudate arme albe . Folosirea lor pare a presupune ani multi de antrenamente. Mai putem afla , din istoria neoficiala a Japoniei , cateva intamplari legate de luptatorii Ninja . In 1581 ni se spune ca au fost infranti de armata generalului Nobunaga Oda. Apoi , urma li se pierde.

Iata de ce poti scrie despre ninja din pasiune si nu din eruditie . Eruditia poate duce cel mult la o lista de arme si tehnici pastrate in Togakure Ryu . Nimeni nu le va contabiliza, asa cum nimeni nu va incerca , de capul lui, sa desprinda sofisticatele , procedee de lupta . Astazi inveti karate, judo , aikido , kendo , orice dar nu Ninjutsu . Pentru ca a te apuca de Ninjutsu inseamna a urmarii o iluzie . Niciodata nu vei deveni ceea ce au fost luptatorii Ninja.

Deci eruditia este inutila . Ramane , insa, pasiunea, curiozitatea, chemarea spre tainele Ninjutsu , si credinta ca artele martiale Japoneze nu se termina nicaieri .Pentru noi , arta luptatorilor Ninja este o provocare . Resorturile ei nu se afla in puterea trupului si nici in interesantul arsenal folosit candva . Mai degraba intr-un anume mod de a intelege viata si intr-un anume raport cu universul .

Articol trimis de vlad

Biografie : Intoarcerea la Shaolin

Publicitate