Avem 106 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

georgep-257x300Motivat de desenele animate japoneze și de filmele cu Bruce Lee și Jackie Chan, George Păun, în vârstă de 24 de ani, a început la sfârșitul lui 2000 să se antreneze în shotokan, la Clubul Aiko Shin, cu sensei Marian Pătru. În prezent, deţine centura neagră 2 Dan. „Îmi doream mult să fac karate, dar nu știam cum trebuie să procedez pentru a mă înscrie. În cele din urmă, la școala generală la care învăţam s-au făcut înscrieri și a doua zi participam deja la prima mea lecţie de karate“, își amintește George. I-a plăcut mult antrenamentul încă de la început și nu s-a simţit nicio clipă descurajat.

Din păcate, a abandonat antrenamentul după doi ani, pentru ca în 2005, stârnit de pasiunea unor prieteni practicanţi și ei de arte marţiale, să se decidă să reia cursurile. „Abia atunci am înţeles cât de mult am pierdut cât timp nu m-am antrenat“, a comentat el. Pe de altă parte, faptul că a trebuit să reia antrenamentul din urmă și să recupereze la o vârstă mai avansată l-au ajutat să vadă karate cu alţi ochii. Ajunsese astfel să abordeze disciplina ca pe o artă și nu ca pe un sport.
Cea mai mare susţinere i-a venit din partea prietenilor și a sensei-ului său, Marian Pătru. „A fost o perioadă în care tata era împotrivă, însă acum lucrurile merg bine. Probabil că s-a obișnuit cu ideea“, ne-a povestit el zâmbind. La prima competiţie a participat cu multe emoţii după aproximativ doi ani de studiu. Apoi, de Campionatul Mondial din Franţa din 2008 își aduce aminte cu cea mai mare plăcere, în contextul în care a obţinut atunci titlul de vicecampion mondial, deși nimeni nu-i dădea prea multe șanse.
Întrebat ce înseamnă pentru el artele marţiale, ne-a răspuns: „O competiţie cu mine însumi, întrecere în care zi de zi trebuie să fiu mai bun decât ieri, un sport, o artă, filosofie, psihologie și o modalitate de a uita, până la urmă, de grijile cotidiene”.

Publicitate