Avem 100 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

muntean bogdan 2011La numai 12 ani, Bogdan Muntean s-a făcut respectat în lumea sporturilor de contact

Tânărul sportiv legitimat la clubul JKA România practică de la şapte ani karate şi are în palmares 33 de medalii.

Micuţul luptător braşovean s-a îndrăgostit de sporturile de contact în urmă cu cinci ani, atunci când sensei Dragoş Chiru a făcut o selecţie la şcolile din Braşov. „Am primit un bileţel şi a doua zi deja m-am prezentat la antrenamente. Părinţii au fost de acord ca eu să practic acest sport şi m-au sprijinit întotdeauna“, îşi aduce aminte micul campion. Bogdan a rămas plăcut surprins după primul antrenament de karate, iar din acel moment, luptătorul de la poalele Tâmpei nu a lipsit de la niciun antrenament.

 

„Îmi plăcea foarte mult Bruce Lee, el este idolul meu în acest domeniu. Tot timpul mi-am dorit să ajung ca el. Eram fascinat de filmele cu Bruce Lee. Îmi aduc aminte că primul exerciţiu pe care l-am făcut la antrenamente mi s-a părut dificil. Ulterior, a început să-mi placă foarte mult ceea ce făceam şi nu am mai lipsit de la nicio şedinţă de pregătire“, a declarat Bogdan.

Rezultate remarcabile

La o lună după primul antrenament, tânărul braşovean a participat la prima competiţie oficială de karate: Shoto Cup JKA. Bogdan a lăsat emoţiile deoparte şi a obţinut rezultate extraordinare: două medalii, una de aur la kihon şi alta de argint, la kumite. Micul karateka a continuat să se pregătească la fel de serios, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, la un an şi jumătate distanţă, Bogdan Muntean a luat parte la Campionatul Naţional, acolo unde a reuşit să se claseze pe locul doi la kata. „Am avut emoţii mari la acel campionat naţional, dar am reuşit să le stăpânesc şi să mă concentrez numai la concurs. A fost un moment special pentru mine şi mă bucur că am reuşit să-l depăşesc cu succes“, a precizat karatistul.

Sacrificii pentru marea performanţă

Din cauza unor probleme de sănătate, Bogdan Muntean a luat o pauză de o lună, perioadă în care a renunţat la antrenamente. „A fost o perioadă foarte ciudată pentru mine şi mi-a fost extrem de greu fiindcă nu am putut să mă pregătesc“, a menţionat Bogdan. Pentru a atinge marea performanţă, tânărul luptător a făcut şi nenumărate sacrificii. „Nu prea am timp liber, iar atunci când merg şi la şcoală îmi este foarte greu să mă împart între studii şi karate. Însă, cu multă ambiţie reuşesc să fac faţă pe ambele planuri. De multe ori îmi este foarte greu atunci când prietenii mei merg la joacă iar eu am antrenamente. Dar şi atunci când vin cu medalii de la competiţii satisfacţia este foarte mare“, a completat băiatul.

În perioada 8-9 octombrie, Bogdan Muntean va participa, alături de alţi şapte luptători de la JKA, la Campionatul Mondial de karate din Germania. Aceasta este, cu siguranţă, cea mai importantă competiţie din carieră la care a luat parte vreodată Bogdan Muntean. „Deocamdată nu am emoţii şi încerc să mă pregătesc cât mai bine pentru acest concurs. Dar, sunt convins că voi avea mari emoţii atunci când voi fi pe tatami. Îmi doresc foarte mult să cuceresc o medalie şi sper să las o bună impresie. Un titlu mondial ar însemna foarte mult pentru mine. Dacă sunt atent şi mă concentrez în totalitate, sunt convins că pot cuceri măcar o medalie“, a conchis luptătorul legitimat la clubul JKA România.

CITAT:

Prin participarea la Mondiale îmi voi îndeplini visul suprem al carierei

Pasiuni

Bogdan Muntean este fan FC Barcelona

În puţinul timp liber pe care îl are la dispoziţie, lui Bogdan Muntean îi place să se distreze cu prietenii, să se joace pe calculator şi să-şi petreacă timpul liber alături de familie. De asemenea, interlocutorul speculează la maxim clipele libere şi se joacă fotbal cu prietenii. „Îmi place FC Barcelona, iar Messi este jucătorul meu preferat“, a menţionat Bogdan.

Chiar dacă în trecut a practicat înotul, schiul sau gimnastica, băiatul de 12 ani a renunţat la aceste sporturi şi se dedică în totalitate luptelor de contact.  Pentru a alunga monotonia din cantonamente, micuţii luptători de la JKA România se uită la desene animate şi se odihnesc foarte mult, întrucât sunt epuizaţi după antrenamentele extenuante.

„Cu trezitul dimineaţa este puţin mai greu, dar atunci când ştiu că o să fiu udat cu apă dacă nu mă trezesc, imediat sar din pat. La început mi-a fost puţin greu în cantonament, departe de familie, însă cu timpul m-am obişnuit“, povesteşte tânărul luptător, care urăşte manelele şi detestă să-şi facă ordine în cameră. În plus, lui Bogdan Muntean nu-i plac brânza şi carnea de miel.

Publicitate