Avem 32 vizitatori și nici un membru online

Marți 18 Decembrie 2018

liviu-crisanPeste 400 de karatiști de toate vârstele participă weekendul acesta, la Cluj-Napoca, la cea de-a a cincea ediție a Cupei Campionilor Europeni WUKF, care este singura competiție internațională din România a acestei federații. Sportivii, veniți de la 53 de cluburi din 12 țări, vor susține nu mai puțin de 700 de probe.

eși numărul țărilor participante a fost mai mic cu două la această ediție, lipsind Ucraina și Rusia, totuși numărul cluburilor a crescut, a precizat Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC.

Liviu Crișan este și președinte al World Union of Karate-Do Federations (WUKF), iar recent a fost ales prim-vicepreședinte al organizației United World Karate (UWK).

''Avem 53 de structuri sportive — aici avem o creștere — și mă bucur că au venit mulți din țară. Din străinătate sunt 15 cluburi și restul din România. Și este avem creștere. Avem participanți și din alte federații și mă bucur că se trece peste regulamente și vin să participe într-o elită mondială pe care noi ne străduim să o aducem an de an la Cluj'', a declarat Liviu Crișan, sâmbătă, pentru corespondentul AGERPRES.

Competiția este arbitrată de 58 de arbitri, din care 26 sunt din străinătate, fapt care aduce un plus de echilibru evenimentului, în sensul că eventualele animozități sau neplăceri sunt mult diminuate. Președintele federației explică succesul acestei formule și prin faptul că nu s-a depus până în prezent nicio plângere. În competiție sunt prezente toate categoriile de vârstă, de la șase ani la veterani (35 de ani).

Pe de altă parte, faptul că în Cluj, peste mai puțin de o lună, se va inaugura noua sală polivalentă, care are o capacitate de 7.000 de locuri, va da, în mod categoric o altă amploare tuturor competițiilor organizate în oraș.

Cupa Campionilor Europeni WUKF va putea crește considerabil și datorită mutării competiției în noua sală, consideră Liviu Crișan.

''Ne dorim o sală mai mare, așteptăm inaugurarea sălii polivalente și sperăm că prețurile de închiriere vor fi acceptabile. Credem că anul viitor vom putea să ne mutăm acolo, pentru că în competițiile de karate avem nevoie de o suprafață a terenului cât mai mare. Încă de anul trecut, când era doar pe jumătate construită mă întrebau străinii când ne mutăm acolo. Trebuia să fie anul acesta, dar au fost problemă cu construirea sălii, dar să vedem ce se întâmplă de anul viitor'', a spus Liviu Crișan.

Acesta speră ca societatea care va administra sala să poată stabili pentru sporturi prețuri care să se plieze pe particularitățile fiecărei competiții sportive, având în vedere că unele, cum este baschetul sau voleiul, se pot desfășura în decurs de două ore, iar pentru altele, cum este karate, sunt necesare zece ore, timp de două-trei zile.

''Este o problemă, pentru că prețurile se gândesc pentru echipele de baschet sau de volei care au o oră-două și atunci chiar dacă este o taxă orară destul de mare nu este o problemă pentru că se poate plăti, dar noi avem nevoie de 10 ore, timp de două zile'', a spus Crișan.

De anul viitor ar putea interveni și o nouă schimbare, în sensul că evenimentul ar putea fi mutat din septembrie, către sfârșitul anului, care este o perioadă de timp mai accesibilă pentru sportivi și mai ales pentru cei foarte tineri.

''Vom muta data competiției, se pare că luna septembrie nu este o lună agreată de multă lume, mai ales de cei din afara țării, încep școlile, abia încep antrenamentele și atunci nu sunt pregătiți pentru o competiție de nivelul acesta. Mă gândesc că la sfârșitul lunii noiembrie, început de decembrie, ar fi mai bine. Eu am gândit competiție în luna septembrie tocmai pentru a fi o avanpremieră a campionatului mondiale sau european, dar am auzit și discuții de genul că multora le-ar fi frică să nu se accidenteze. Să vedem'', a spus președintele Federației Române de Karate WKC.

Competiția este organizată de CS Politehnica Cluj și Federația Română de Karate WKC și se desfășoară în perioada 20-21 septembrie la Sala Sporturilor 'Horia Demian'.

nt 15 cluburi şi restul din România. Şi este avem creştere. Avem participanţi şi din alte federaţii şi mă bucur că se trece peste re - See more at: http://www.monitorulcj.ro/sport/40193-peste-400-de-karatisti-prezenti-la-cluj-la-cupa-campionilor-europeni-la-karate-wukf#sthash.GqTj0zei.dpuf

Peste 400 de karatişti de toate vârstele participă weekendul acesta, la Cluj-Napoca, la cea de-a a cincea ediţie a Cupei Campionilor Europeni WUKF, care este singura competiţie internaţională din România a acestei federaţii. Sportivii, veniţi de la 53 de cluburi din 12 ţări, vor susţine nu mai puţin de 700 de probe.

- See more at: http://www.monitorulcj.ro/sport/40193-peste-400-de-karatisti-prezenti-la-cluj-la-cupa-campionilor-europeni-la-karate-wukf#sthash.GqTj0zei.dpuf

Peste 400 de karatişti de toate vârstele participă weekendul acesta, la Cluj-Napoca, la cea de-a a cincea ediţie a Cupei Campionilor Europeni WUKF, care este singura competiţie internaţională din România a acestei federaţii. Sportivii, veniţi de la 53 de cluburi din 12 ţări, vor susţine nu mai puţin de 700 de probe.

- See more at: http://www.monitorulcj.ro/sport/40193-peste-400-de-karatisti-prezenti-la-cluj-la-cupa-campionilor-europeni-la-karate-wukf#sthash.GqTj0zei.dpuf

Publicitate