Avem 66 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

Karate-Rapid-2În luna lui brumărel, mai precis între 10 şi 14 octombrie, au avut loc la Novi Sad, în Serbia, Campionatele Mondiale de Karate WKC pentru copii, cadeţi şi juniori. România a strălucit la această competiţie, obţinând locul întâi în clasamentul pe naţiuni. La succesul României au contribuit din plin cei cinci karatişti de la CS Rapid, care au obţinut cele mai strălucitoare medalii pentru ţara noastră.
În numerele trecute ale revistei Sport Revolution scriam despre secţia de karate WKC a CS Rapid Bu­cu­reşti. Încă de atunci am scos în evidenţă valoarea sportivilor şi devotamentul pentru acest sport, iar roadele muncii antrenorilor coordonaţi de Mihaela Iorga nu au întârziat să apară. Dacă seniorii şi-au confirmat în repetate rânduri po­ten­ţialul, acum a venit rândul copiilor, cadeţilor şi juniorilor să arate de ce sunt în stare, şi la Campionatul Mondial de karate WKC de la Novi Sad şi-au demonstrat valoarea.
Am stat de vorbă cu Mihaela Iorga, antrenorul coordonator al lotului de la CS Rapid, care ne-a vorbit despre per­for­­manţele puştilor rapidişti obţinute în Serbia. „Cu excepţia lui Vlad Iorga, aceşti sportivi fac karate de la vârsta de şapte ani. Faptul că au ajuns pe podium la Campionatul Mondial se datorează susţinerii părinţilor, sacrificiilor pe care le-au făcut, talentului, dârzeniei, pregă­tirii zilnice efectuate în cadrul clubului, a stagiilor de pregătire cu marele campion Cristophe Pinna şi a pregătirii în cadrul lotului naţional“, a spus tehnicianul Rapidului.

Două medalii de aur pentru România

De menţionat este că din lotul naţional au făcut parte cinci karatişti legitimaţi la clubul din Giuleşti, iar doi dintre ei au devenit campioni mondiali. Vlad Iorga a obţinut aurul în proba de kumite, categoria 75 de kilograme, iar George Ale­xan­dru a obţinut aur tot la kumite, dar la categoria 70 de kilograme. „La probele de kumite juniori şi junioare am obţinut cele mai bune rezultate, dacă ţinem cont că în echipele naţionale care au fost pe podium, jumătate au fost sportivi sau sportive de la Rapid, iar toate medaliile de aur obţinute la juniori au fost luate de băieţii noştri“, a adăugat cu satisfacţie Mihaela Iorga, care a vorbit şi despre fiul său, Vlad Iorga, declarat cel mai bun junior al Mondialului la kumite.
„Având în vedere că ambii părinţi sunt antrenori de karate, Vlad se poate spune că a crescut în sală. Are un potenţial fizic incredibil şi iubeşte lupta. Antrenamentele fac parte din viaţa lui, nu se plânge niciodată şi nu dă înapoi în faţa niciunui adversar sau provocări. Orice meci pierdut este o motivaţie în plus pentru a se pregăti mai mult“, a precizat antrenorul de la Rapid.

După muncă şi răsplată!

Rezultatele obţinute de micii karatişti români obligă acum ANST să le ofere recompensele pe care le merită. În plus, sportivii rapidişti aşteaptă deopotrivă ca CS Rapid să dea Cezarului ce-i al Cezarului. „Încă nu s-au dat premierile de la Campionatele Europene de seniori, dar sperăm ca până la sfârşitul anului clubul să poată oferi toate premierile de la Europenele de seniori şi Mondialele pentru copii, cadeţi şi juniori. În baza rezultatelor obţinute, Federaţia de Karate WKC face propunerile pentru premieri, iar Au­toritatea Naţională pentru Sport şi Tineret trebuie să premieze sportivii care au făcut performanţă“, a conchis Mihaela Iorga.
Rezultatele complete obţinute de sportivii români la CM de copii, cadeţi şi juniori:
Vlad Iorga (CS Rapid) – cel mai bun junior la Kumite;
Vlad Iorga – medalie de aur la kumite, categoria 75 de kg;
George Alexandru (CS Rapid) – me­dalie de aur la kumite, categoria 70 de kg;
George Alexandru – medalie de argint la kata;
Daniela Surdu (CS Rapid) – medalie de argint la kumite, categoria 60 de kg;
Maria Raluca Bulumac – medalie de bronz la kumite, categoria 55 de kg;
Dragoş Bulumac – medalie de bronz la kumite, categoria 80 de kilograme;
Alina Guţă – medalie de aur la kumite, categoria copii 13-14 ani.

Publicitate