Avem 39 vizitatori și nici un membru online

Luni 10 Decembrie 2018

Masaaki Hatsumi, Bujinkan Soke MASAAKI HATSUMI Sensei a devenit celebru prin faptul ca a devenoit unul din ultimii reprezentanti autentici ai unei scoli de Ninja, atunci cind a fost numit succesor oficial al scolii Togakure Ryu Ninpo aflata deja la o istorie de peste 34 de generatii . Numele de luptator al lui Hatsumi Sensei este Soke Hisamune, nume pe care l-a luat in onoarea lui TAKAMATSU Sensei , cel ce a fost adevaratul sau maestru in ceea ce BUDO-ul autentic. Cind HATSUMI l-a intilnit pe TAKAMATSU Sensei acesta i-a transmis tehnicile din toate cele 9 traditii pe care le stapinea bucurindu-se extrem de mult ca in sfirsit si-a putut gasi un succesor care sa pastreze vie traditia NINJA.

Dupa multi ani de practica , indrumat de maestrul cu "inima ca florile salbatice si cu miinile ca ghearele unui tigru" (Takamatsu Sensei) , HATSUMI Sensei a devenit succesorul oficial ( SOKE ) al celor 9 traditii care sint reunite astazi in BUJINKAN , el posedind urmatoarele titluri :

* 34-lea Soke ..................Togakure Ryu Ninpo

* 28-lea Soke ..................Gyokko Ryu Kosshijutsu

* 26-lea Soke ..................Kukishinden Ryu Happo Hikenjutsu

* 26-lea Soke...................Shinden Fudo Ryu Dakentaijutsu

* 21-lea Soke ..................Gyokushin Ryu Ninjutsu

* 17-lea Soke ..................Takagi Yoshin Ryu Jutaijutsu

* 15-lea Soke...................Gikan Ryu Koppo Jutsu

* 14-lea Soke...................Kumogakure Ryu Ninjutsu

HATSUMI Sensei studiat si Budo-ul modern posedind si numeroase grade in discipline cum ar fi Kobudo - 8dan , Karate Shito Ryu ( 10 Dan, acordat onorific, initial 7 Dan ) , Judo - 6 dan, Aikijutsu - 6 dan. In afara de practica BUDO-ului, HATSUMI Sensei este si medic, absolvent al Universitatii Meiji, directorul unei clinici proprii de chiropraxie in NODA. Dupa ce s-a pensionat oficial, Sensei Hatsumi a continuat sa predea atit formele martiale ale celor 9 scoli cuprinse in Bujinkan cit si aspectele lor terapeutice - Amatsu Tatara Ryu. Dupa anul 2003, dinsul nu a mai parasit Japonia organizind stagii doar acolo, pentru cei interesati.

Soke HATSUMI a primit chiar de la imparatul Japoniei, onorantul titlu de " patrimoniu cultural national in viata " in semn de apreciere a efortului sau de a pastra si de a transmite mai departe adevarata traditie a artelor martiale vechi - (Bugei, Koryu, Kobudo).

Soke HATSUMI a primit chiar de la imparatul Japoniei, onorantul titlu de " patrimoniu cultural national in viata " in semn de apreciere a efortului sau de a pastra si de a transmite mai departe adevarata traditie a artelor martiale vechi - (Bugei, Koryu, Kobudo).

Publicitate