Avem 109 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

Fumon Tanaka - Kukishin Ryu Soke  Fumon Tanaka, al 19-lea patriarh al scolii Kukishin Ryu,  face parte dintre maestii artelor martiale care este recomandat  de guvernul japonez, cand este facuta o cerere in tarile vestice pentru unul  dintre expertii in arte martiale, pentru demonstratii si seminarii.
S-a nascut la 13 decembrie 1943 in districtul Amagasaki, orasul Osaka, prefectura Hyogo. A practicat incepand  de la 13 ani Kendo obtinand al patru-lea dan la 25 ani  De la bunicul sau, samurai insarcinat cu protectia imparatului, a invatat Kobudo (arte martiale vechi) in scolile: Yagyu Ryu, Muso Ryu, Asama Ichiden Ryu. A studiat de asemenea teatru No cu unchiul sau, Shihan Keiji Hasowa. Soke Tanaka are un birou de imobiliare in Osaka.In 1963, Soke Tanaka a fost acceptat ca discipol de catre Maestrul-calugar Nichikan Kobayashi calugar budist in scoala Nichiren,  al 10-lea Maestru al vechii scoli  Enshin Ryu.

. In 1975 Fumon Tanaka a fost ales succesor al Maestrului sau la conducerea scolii dupa ce a primit in 1973 titlul de Menkyo Kaiden (maiestria completa) si in 1975 Gokui Kaiden (transmisia majoritatii  tehnicilor).
In 1973 Tanaka este acceptat ca discipol secret al Maestrului Minaki Saburoji Masanori al 17-lea Maestru al Kukishin Ryu  si Hontai Takagi Yoshin Ryu. “Discipol secret” inseamna ca era partenerul de antrenament al urmatorului Soke, al 18–lea. In 1985, primeste titlul de Menkyo Kaiden. Al 18–lea  Soke al Kukishin  Ryu,  Kyodo Matsuda, a fost soke o singura zi. El l-a numit apoi pe Fumon Tanaka al 19-lea Soke al Kukishin Ryu.
In 1969 Soke Tanaka incepe studiul Ko Shinto, traditionala religie animista, shamanica, a Japoniei. Maestrul familiei Kuki transmitandu-i mai mult de 15 pergamente (densho) despre Ko Shinto ale scolii Kukishin. In 1989 Tanaka devine Soke al unei  foarte vechi traditii martiale, legate de practicile shugendo, practici ascetice ale luptatorilor din muntii Japoniei, yamabushi:  Kukamishin Ryu Tenshin Shoden Hyoho, care se aplica la cele 18 arte martiale: Juhakkei (sabie, lance, baston,  calarie, arme de foc, ierburi medicinale, spionaj si infiltrari, strategie etc.)

In 1997 , Soke Tanaka a fost numit Soke-Dairi pentru mai multe scoli dintre  care: Fudo Ryu, Bokuden Ryu, Asayama Ichiden Ryu, Hontai Takagi Yoshin Ryu. Toate documentele cu privire la aceste scoli sunt in posesia lui Soke Kaminaga Tenshin care este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Soke Tanaka.
De asemenea este detinatorul unor importante documente referitoare la Ninjutsu din Iga si Koga. Din  vara anului 2002, este consilierul tehnic, in locul lui Sensei  Yumio Nawa la  muzeul ninja din Koga.
Soke Tanaka:
“ In practica, este important sa ne testam permanent. Nu e nici o rusine sa gresim din cand in cand, daca daruim tot ce avem mai bun din noi pentru  moment. Lucrul cel mai important este sa transmitem << acel simt al responsabilitatii>>.”
Soke Fumon Tanaka Ryuha:
1. Kukishin Ryu 19-lea soke
2. Kukamishin Ryu Tenshin Hyoho  19-lea soke
3. Koden Enshin Ryu Kumiuchi Kenden 11-lea soke
4. Honmon Enshin Ryu Iai Suemonogiri Kenpo 4-lea soke
5. Koto ryu  soke-dairi
6. Shindo Tenshin Ryu Toritejitsu soke-dairi
7. Hontai Takagi Yoshin Ryu Jujitsu  soke-dairi
8. Asayama Ichiden Ryu Taijitsu  soke-dairi
9. Shinden Fudo Ryu  soke-dairi
10. Bokuden Ryu Ju Jutsu Koshi no Mawari  soke -dairi
11. Koga Ryu  Nin Jutsu
12. Iga Ryu Ninpo

Autor: Neacsu Gabriel

Publicitate