Avem 114 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

pham xuan tong.jpgMaestrul PHAM XUAN TONG este o legenda vie a Artelor Martiale vietnameze. Intr-un mod deosebit el a stiut sa imbine originea si mostenirea sa culturala. El s-a nascut pe 17 iulie in Ninh Binh, un sat in apropierea orasului Nam Dinh (Tonchino) din Vietnam si a avut privilegiul de a invata de la Maestrul Chau Quan Ky stilurile chinezesti iar de unchiul sau Pham Tru stilurile vietnameze de Arte Martiale. In 1968 a plecat in Franta pentru a-si completa studiile de anatomie, fiziologie, etc., luand contact si cu civilizatia europeana. Astfel, prin reunirea celor trei culturi (chineza, vietnameza si europeana) el a creat o metoda de recunoastere internationala in care se intalnesc experienta si invataturile acumulate de-a lungul timpului. Aceasta metoda a Artelor Martiale se numeste QWAN KI DO - QUAN KHI DAO.

Pretutindeni in lume, demonstratiile de Arte Martiale ale Maestrului PHAM XUAN TONG au fost primite cu entuziasm de publicul spectator, lucrul acesta facandu-l celebru in toata lumea. Dar in ciuda faimei dobandite, el a ramas credincios idealurilor de prietenie, generozitate si modestie, precum si culturii vietnameze. Aceasta i-a permis sa se inconjoare de oameni care l-au apreciat, l-au sustinut si l-au ajutat in munca sa de creare a stilului QWAN KI DO si de organizare a acestuia. Excelenta sa Le Kinh Tai, ambasador delegat al Vietnamului pe langa UNESCO, a semnat o scrisoare deschisa prin care a elogiat extraordinara munca si realizarile Maestrului Pham Xuan Tong. Publicatiile occidentale de Arte Martiale dimpreuna cu publicatii de profil din tara sa natala (Lao Dong, The Thao, Dai Doan Ket, Phu Nu, etc.) au recunoscut valoarea metodei QWAN KI DO si meritele realizatorului sau.

In prezent, Maestrul PHAM XUAN TONG este instructor de educatie fizica in orasul Toulon din Franta, fiind insarcinat si cu pregatirea fizica de specialitate a fortelor de politie din localitate. Totodata el continua munca de promovare a culturii si artei vietnameze dimpreuna cu metoda sa QWAN KI DO. Acest lucru se realizeaza prin intermediul Uniunii Mondiale de Qwan Ki Do (World Union of Qwan Ki Do - Quan Khi Dao) care este reprezentata in peste 20 de tari. Printre acestea se numara si Vietnamul, care a fost inclus in marea familie a QWAN KI DO-ului odata cu redeschiderea scolii Maestrului Chau Quan Ky din aceasta tara.

Publicitate