Avem 38 vizitatori și nici un membru online

Luni 10 Decembrie 2018

Kukishin Ryu - Arta martiala secreta practicata in muntii Kumano de catre ascetii yamabushi, unde Ueshiba Morihei a fost initiat, in tineretea sa. Aceasta arta martiala facea apel in mare masura la baston si la tehnicile ninja.”  Dictionar de Arte Martiale – Louis Frederic  .Kukishin Ryu s-a dezvoltat in provincia Kumano  si chiar exista inca, un  document, Amatsu Tatara Hibumi, pastrat intr-unul din temple. Bugei Ryuha Daijiten, inregistrarea oficiala a scolilor de arte martiale si a fondatorilor lor, este prezentat Yakushimaru Kurando Ryushin ca fondator al Kukishin Ryu. Dupa ce a invatat  Shugendo de la tatal sau  Doyu, Yakushimaru a venit la  Kyoto, unde a invatat Budism Esoteric de la un  calugar budist pe nume  Jokai la templul Sanmakin. De asemenea acesta l-a antrenat in arte martiale pe muntele Kurama. Se spune ca era maestru de Kuji-no-ho and Onmyo-do. De-a lungul vremii, membrii scolii au fost angajati de catre marinarii Japonezi  pentru a-i proteja impotriva piratilor. Aceasta a influentat major tehnicile scolii si armele.
Kukishin Ryu a fost fondat in timpul celor "doua curti imperiale" (Nanbokucho) de catre calugarul luptator yamabushi Yakushimaru Kurando care a ajutat Imparatul Go Daigo (1319 -1339)  sa paraseasca Kyoto catre satul Yoshino (care a devenit mai tarziu cea de-a doua resedinta  pentru pentru curtea imperiala). Termenul de "kuki" a fost creat de imparat si desemneaza  lupta cu un demon, ca aceea care au dus-o acest luptator, Yakushimaru Kurando. La doar 16 ani era deja expert in ninjutsu si alte discipline martiale. Cand Shogunul Ashikaga Takauji l-a inchis pe Go Daigo, Yakushimaru s-a deghizat in femeie si  l-a eliberat pe acesta. La intoarcere insa a trebuit sa treaca printr-un coridor din palat numit "coridorul Hizume" - construit in intregime din lemn care producea mult zgomot cand era traversat. Astfel au aparut garzile iar el si camarazii lui au fost inconjurati. Yakushimaru s-a luptat contra tuturor cu o naginata careia i s-a rupt lama la un moment dat si a reusit sa-i invinga totusi cu bastonul care-i ramasese.  El a fost facut nobil ca rasplata pentru serviciile sale si a acceptat numele de  Takazane Kuki si a primit administrarea satului Kuki (In nordul orasului Kumano). Clanul familiei Kuki si-a dovedit eficacitatea prin mari fapte de arme, prin descendentii sai, unul dintre acestia Kuki Yoshitaka, a construit un port militar in orasul Toba, in golful Ise si a devenit seful flotei Shogunului Oda Nobunaga. Programa scolii include studiul kumiuchi si jujutsu-yawara, avand  radacini comune cu Takagi Yoshin Ryu, fondata de Oriemon Shigetoshi Takagi.
Versiunea secreta a scolii Kukishin a fost creata de unul dintre patriarhi, Nakatomi, care a  primit invataturile din viziunile zeului Konjin, gardianul portii demonilor localizata in Nord Vest (ushi-tora) in astrologia asiatica: Kukamishin (Kukishin) Ryu Tenshin Shoden Hyoho . Aceasta scoala cuprinde aceleasi tehnici ca si Kukishin Ryu, dar studiul este realizat prin prisma viziunii calugarilor luptatori yamabushi, Shugendo. Ku sau kyu in Japoneza inseamna noua. Ki, care este citit oni (demon), daca este scris omitand affixul de deasupra ideogramei, se citeste atunci kami (zeu).
Aceasta se completeaza cu ceea ce spune si i s-a transmis detinatorului pergamentelor scolii: "Cand demonii isi pierd coarnele (ideograma pentru demon) care le decoreaza fata, ei devin zei". Pergamentele recopiate sunt mai vechi de 300 de ani, cele originale care au stat la baza acestora datand chiar de cateva mii de ani, explica strategia militara, divinatie si astrologie. Makimonourile (pergamentele) scolii martiale Kukamishin Ryu Tenshin Shoden Hyoho, detinute de familia Kuki, au fost daruite in 1989 lui Soke Tanaka, cel de-al 19-lea soke (conducator) al scolii.
Esenta Tenshin Hyoho:
"Un luptator puternic, nu poate invinge o persoana cu tehnica; persoana cu tehnica, nu poate invinge persoana care cunoaste principiul tehnicilor; persoana care cunoaste principiul tehnicilor nu poate invinge o persoana cu intelepciune; persoana dotata cu intelepciune nu poate invinge puterea divina."
Kuki Kiyotaka
-----------------------------------------------
Autorul articolului: Neacsu Gabriel

Publicitate