Avem 120 vizitatori și nici un membru online

Luni 10 Decembrie 2018

Shoto  Ude Uke ( pararea la nivel mediu cu antebratul) sotoudeuke.jpg

Cu exteriorul bratului : se loveste cu muchia exterioara a antebratului care descrie un arc de cerc din exterior spre interior. Miscarea este asemnatoare celei pentru shuto uchi dar pumnii sunt inchisi . 

In momentul in care pumnul dv . a atins bratul advers rotiti incheietura pumnului ( cu unghiile spre in sus) .Bratul este indoit la 90 grade  iar corpul se afla in profil , in caz contrar atacul va va atinge pieptul in plin . Celalalt pumn executa hikite .

 

 

 

UCHI UDE UKE ( pararea intrind inauntru )uchiuke.jpg

Cu interiorul bratului . : se pareaza cu muchia interna a antebratului care descrie un  arc de cerc din interior catre exterior . Incucisati bratele , cotul serveste ca pivot, exact inainte de impact rotiti pumnul cu unghiile in sus si executati hikite cu celalalt brat . Cu cit cotul avansat va fi mai indoit cu atit pararea va fi mai puternica . ca si la shoto uke , pumnul nu teebuie sa depaseasca nivelul umerilor .

 

 

 

Shuto Uke ( pararea cu sabia miini ) shutouke.jpg

Este shuto uchi prezentat la atacuri , dar muchia miini serveste aici la pararea unui atac la nivel mediu .

Ea difera ,totodata, prin faptul ca bratul care pareaza este mai indoit, shuto nu depaseste nivelul umerilor , iar celalalt brat este obligatoriu adus , cu palma in sus , la nivelul plexului ( pentru a-l proteja de un posibil atac) .

Pieptul este in profil in raport cu adversarul . 

 


 

Publicitate