Avem 41 vizitatori și nici un membru online

Luni 22 Octombrie 2018

GEDAN BARAI (parare prin maturare)gedanbarai.jpg

Este un blocaj ideal pentru toate atacurile care vizeaza abdomenul ( de exemplu maegeri in partea de jos a abdomenului).

Va aflati in Yoi  .Avansati piciorul in zenkutsu si aduceti pumnul la ureche .Pumnul celalalt este intins in fata . Loviti cu bratul de la ureche in diagonala de sus in jos , folosind cotul ca pivot , loviti cu parte laterala externa (muchia ) anteeebratului ) . Pozitia finala : pumnul bratului avansat este la 20 cm deasupra genunchiului , cotul este usor indoit iar bustul se afla in profil.

 

GEDAN JUJI UKE (blocajul jos in cruce) juji uke gedan.jpg

Se pareaza atacul cu adincitura formata prin apasarea incheieturilor pumnului una peste alta.In timp ce adverasrul se pregateste sa execute mae geri , avansati mult in zenkutsu ,lovind in jos cu pumnii prin incrucisare3a incheieturilor . Pumnii sunt strinsi . Bratele sunt intinse si coatele apropiate de corp .Forta este concentrata in abdomen. Este esentiala executia rapida si pararea piciorului advers inainte de a se destinde , in caz contrar isi va atinge tinta .Pentru aceasta este necesar sa va aflati foarte aproape de adversar .

 

 

OTOSHI UKE ( parare prin impingere in jos )otoshiuke.jpg

Se loveste ca la tettsui uchi ridicind foarte sus pumnul si abatindu-l pe piciorul sau bratul care ataca.Loviti cu cicanul de fier, inclinind putin bustul in fata . Va aflati in profil ca la majoritatea apararilor . 

 

Publicitate