Avem 123 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

SHUTO UCHI (sabia miini )

Se loveste cu mina ca si cum s-ar taia cu o sabie .

shuto-uchi2.gif

 

Prin interior ; va aflati in YOI pieptul este mai mult de jumatate intors catre adversar . Incrucisati bratele, coatele fiind lipit de corp .Mina care va lovi este aproape de ureche .

Trageti mina stinga in timp ce mina dreapta pleaca in lini dreapta inainte cotul ramine orientat catre adversar

Exact inainte de impact intoarceti puternic shuto ,palma care loveste se intoarce in jos ; cealalta asezata in fata plexului , pe care il protejeaza este intoarsa in sus .Cotul din fata ramine indoit .

 

   shuto-uchi.gif

 

Prin Exterior ; Shuto descrie un arc de cerc in plan orizontal pina in punctul de impact . Ridicati mina cu palma spre spate. In acest moment va aflati in profil in raport cu adversarul .

Rotiti-va si intoarceti soldul din spate in fata ; umarul din spate si mina ( care loveste) il urmeaza  . In acelasi timp mina intinsa in fata este trasa in spate 

Exact inainte de impact ( acum va aflati cu fata catre adversar) intoarceti shuto care loveste ;palma se intoarce in sus . Cotul este usor indoit . Cealalta mina executa HIKITE .Fplositi forta datorata rotatiei soldurilor .In momentul impactului contractati muschii abdominali . 

HAISHU UCHI (spatele miini) 

haishu-uchi.jpg

 

Preocedeul este asemanator celui de Uraken uchi dar se loveste cu dosul miini .

Ca Aplicatie : dupa ce a fost barat un atac se trece in kiba dachi si se lovesc in Haiashu coastele adversarului . Concentrati-va in momentul impactului , executind Hikite cu celalalt pumn .

 

TEISHO UCHI ( atacul palmei ) 

teisho.gif

 

Palma este o arma foarte puternica .Se loveste ca in Tsuki , in linie dreapta cu o miscare de burghiu .In momentul impactului ,degetele sunt orientate in sus .In timpul executiei nu ridicati umeri, ci dinpotriva mentineti-i cit mai jos posibil. 

Pentru a obtine maximum de forta se poate , de asemenea , ca pumnul sa parcurga traiectoria inchis , deschizindu-se ( in teisho) numai in momentul impactului . 

Publicitate