Avem 125 vizitatori și nici un membru online

Joi 13 Decembrie 2018

oi-tsuki.gifOI TSUKI ( lovitura de pumn in urmarire )

Se loveste cu pumnul in fata dupa ce piciorul avanseaza cu putere in aceeasi directie ( miscarile se executa aproape concomitent ) In cadrul antrenamentului ,pentru insusirea miscarii ,este necesar ca aceasta sa se execute de mai multe ori ,legat ( una dupa alta) si in mod alternativ ( pe stinga sau pe dreapta )  .

Miscari premergatoare : Din YOI executati gedan barai cu bratul sting si sunteti in ZENKUTSU .

Avansati rapid piciorul drept atingind usor pe cel sting. In acest mod piciorul se deplaseaza in arc de cerc .Nu inclinati bustul si nu ridicati soldurile in miscare .Piciorul drept ( in miscare) trebuie sa atinga usor solul  .In momentul in care piciorul drept ajunge in ZENKUTSU ,pumnul dvs (drept) loveste adversarul efectuind in deplasare pe traiectoria sa o semirotatie de (180 grade ) In acelasi timp pentru a amplifica prin reactie forta loviturii, bratul sting revine energic in spate ( cu pumnul deasupra soldului ) ,pregatit sa loveasca inca o data .

Pumnul Bratului care loveste ,in momentul impactului este orientat cu palma inchisa catre sol( cu unghiile degetelor catre sol) ,Cel al bratului care se retrage este orientat in sus .De asemenea pumnul care loveste precum si cel care se retrage pleaca si ,respectiv revine din si in acelasi loc - deasupra soldului . 

In timpul miscari pastrati distanta din zenkutsu .Pieptul trebuie sa ramina orientat catre adversar .NU intoarceti umeri .Acestia nu trebuie sa fie nici ridicati ,nici incordati ( ramin blocati pe aceeasi linie ) .Concentrati-va forta la subsori si in abdomen .OI TSUKI este atacul fundamental ,utilizat in lupta .Este deosebit de puternic  .

gyaku-tsuki.gifGYAKU TSUKI (Lovitura de pumn opusa piciorului ) 

Este indeosebi un contraatac pe loc dupa un blocaj .Se loveste cu pumnul impotriva piciorului avansta.

Din OI TSUKI ,fara a misca picioarele ,intoarceti soldul din spateinainte si loviti cu pumnul bratului corespondent( se loveste ca in oi tsuki numai ca miscarea bratului inainte nu mai este precedata de ceea a piciorului corespondent care in acest caz ramine pe loc).

Coatele nu trebuie sa le departati de corp in timpul miscarii . 

Pozitia finala . Umerii ramin orientati catre fata , pe aceiasi linie . Calciul din spate nu trebuie sa se desprinda de sol . Nu loviti cu forta umarului da dar cautati folosirea la maxim a rotatiei soldurilor care confera putere loviturii

mawashi-tsuki.gifMAWASI TSUKKI ( lovitura de pumn circulara )

Principiul este oarecum cel al loviturii laterale la box .Pumnul descrie un arc de cerc pentru a lovi o tinta situata  drept in fata ; se ramine pe loc .Se poate indoii incheietura miini pentru ca pumnul sa loveasca in KENTOS .In momentul in care cotul depaseste corpul , pumnul descrie un arc de cerc ,miscindu-se ca un burghiu in timp ce celallt pumn este tras energic inapoi .Trebuie sa va concentrati lovitura asupra punctului de impact .

 

 

 

ura-tsuki.gifURA TSUKI ( lovitura pumnului care urca )  

Principiul este asemanator upercutului din box . O mina este intinsa in fata , cealalta trasa pe spate . In timp ce trageti bratul intins loviti in arc de cerc de jos in sus cu pumnul din spate .Loviti adversarul sub barbie  sau ficat . Unghiile ramin intoarse in sus  .

 

 

 

 

yama-tsuki2.gifYAMA TSUKI ( atacul dublu la doua nivele ) 

Un pumn loveste fata in timp ce celalalt ataca plexul solar .Stati in picioare ,avindu,le lipite cu pumnii in parte stinga , deasupra soldului (stingul executa hikite , celalat asezat deasupra ) .Deplasati in fata piciorul drept ca si cum ati executa zenkutsu lovind un tsuki direct in fata cu pumnul sting , in timp ce executati ura tsuki cu pumnul drept la plexul solar ( unghiile intoarse in sus . Acest atac este foarte puternic daca nu va inclinati prea mult in fata si daca va incordati muschii pieptului .

 


 

uraken-uchi2.gifURACHEN UCHI ( spatele pumnului ) 

Atac lateral foarte rapid , energic prin lovire cu spatele pumnului. Cotul servest ca pivot .

Va aflati in  kiba dachi ; pumnul care loveste este tinut la nivelul centurii , partea opusa adversarului ,celalalt brat fiind intins in fata .

In timp ce retrageti bratul intins loviti energic cu pumnul in arc de cerc . Retineti incrucisarea initiala a bratelor , apoi hikite -ul  finaldestinat sa dea maximul de forta loviturii.

 

 

tate-tsuki.gifTETTSUI UCHI ( atcul ciocan de fier )

Se loveste cu dedesuptul pumnului bine strins ( inchis) ca si cu un ciocan.

De sus in jos ; pumnul ridicat  deasupra capului adversarului loveste frunta acestuia.

Lateral pozitia initiala este ca la uraken ,dar se loveste in arc de cerc pe plan orizontal . Este un contraatac puternic , capabil sa scoata definitiv un adversar din lupta . 

 

 

 

        HEIKO TSUKI                     HASAMI TSUKI          AWASE TSUKI                    AGE TSUKI  

heiko-tsuki.gifhasami-tsuki.gifawase-tsuki.gifagetsuki.gif

 
 

 

 

 

 

 

 

Publicitate